vasárnap, május 24, 2009

Elég szörnyű éjszakánk volt. A négyesbe nem rég beköltözött egy házaspár. Fogalmam sincs, hogy mivel foglalkozhatnak, lehet, hogy zenészek, (valamelyik nap valahonnan szaxofon hangot hallottam, a fickó meg egy nagy hangfalat, vagy mit hozott).
A lényeg, hogy már többször is arra ébredtem, hogy éjszaka hazaért a fickó és kiabálva beszélget a taxissal, vagy mittudom én kivel, aki haza hozta.
Tegnap éjfélkor megállt itt előttünk a járdán egy kocsi, mögötte meg valami nagy motor, zúgott mint a fene, a négyesből a nőci meg beszélgetett a kocsiban ülőkkel. Kicsit kiabáltak, aztán csend lett. Aludtunk egy kicsit. Kettőkor vagy valaki ment el tőlük, vagy akkor jött haza megint a fickó, mindenesetre megint kiabálásra ébredtünk. Háromkor egy szúnyog ébresztett fel, az nem az ő hibájuk. De 4-kor valaki elkezdett valahol egy bejárati ajtót csapkodni, majd püfölni. Kis csend, püfölés máshonnan, valószínűleg megkerülte a házat az illető és a terasz felől püfölt, kis csend, kinéztünk, a négyesből a fickó támolygott a lakása felé, majd megint ajtó püfölés, erre már beengedte a nőci, utána negyedóra ordibálás.
Az ajtajukon a kis ablak be van törve. Ilyet is tudnak ezek a visszafogott finnek.

Délelőtt elmentünk a duzzasztóhoz. Összekötöttük a kellemest a hasznossal, mert előtte ott nem messze, a Halinen nevű város részbe vittünk néhány függönyt, meg egy olvasólámpát. Egy magyar lány kérte őket. Behívott minket egy kávéra, úgyhogy egy darabig beszélgettünk velük. Van egy kicsi lánya, meg egy francia férje.
Utána mentünk a duzzasztóhoz.

Duzzasztó

Délután pedig elmentünk bicajozni még utoljára. Nem messze, csak ide a tengerhez, ahova mostanában mentünk már egyszer-kétszer. Ücsörögtünk egy kicsit a tenger parton a sziklákon, aztán mentünk az erdőbe. Most máshol mentünk be mint szoktunk, mert feltűnt, hogy ott mindig sok bicaj van lerakva, és kíváncsiak voltunk, hogy mégis mi van ott annyira érdekes. Egy kilátó, ahonnan a város egy részét és a tengert lehet látni. Nézelődtünk, Marcus csak feljött, aztán gyors lement, mert félt. Nem tudom, miért fél mostanában a kilátókon, remélem kinövi. Utána még kicsit sétáltunk az erdőben. Nagyon klassz erdő.

Kilátás

Fiúk a sziklán

Visszafelé megnéztünk egy hatalmas, odvas fát. Simán elfér az odvában egy felnőtt ember is. Abban bujkáltak a gyerekek egy darabig.

Csipike odúból ki

A fa másik oldalán fent is kitört egy ág, ott kukucskált be Marcus az odúba,
Apa bentről fényképezett

1 megjegyzés:

Kormica írta...

az olyan szomorú, amikor azt írod "utoljára" (elmentünk bicajozni....)
...látom, már ott is melegszik az idő(klassz a pulcsija Csipesznek), de meg lesztek lepődve a jövőhéten, hogy itthon már nyár van :)
Egy kis esőt hozhatnátok a hátizsákotokban majd....