hétfő, május 25, 2009

És igen!
Még csak kicsit több, mint egy éve kérte Apa a családi pótlék folyósítását és lehet, hogy holnap már utalják is.
Ok, csak júliusban vagy mikor sikerült a gyerekeket Apához csatolni, mert akkorra értek ide a hitelesített születési anyakönyvi kivonatok. Öcsike intézte őket Szegeden, Papa Kondoroson a házassági anyakönyvi kivonatot, Józsi pedig a Külügyminisztériumban a hitelesítésüket.
Aztán valamikor októberben sikerült a hivatalnak elsőre Magyarországra elküldeni az E411-es EU-s nyomtatványt, amin megérdeklődik, hogy én otthon kapok-e családi pótlékot, mert hogy egyszerre két országban nem kaphatunk. Mivel mindenhol azt olvastuk, hogy a Kincstár intézi ezeket a nyomtatványokat, odaküldettük. De mikor még februárban sem jött semmilyen válasz a Kincstártól (akkorra sikerült Apát rávennem, hogy menjen már be és kérdezze meg itt a KELA-ban(úgy hívják a TB-t erre felé), hogy hogy áll a dolog, addig meggyőződése volt, hogy egyszerűen ilyen lassan működnek a hivatalok), akkor elkezdtünk kutakodni és kiderült, hogy mivel én a rendőröknél dolgozok, nekünk oda kell küldetni az ilyen papírt, nem a Kincstárba. Akkor elküldettük oda. Március közepén fel is adták, de nem ért a rendőrökhöz a papír. Április közepén szólt nekik Apa, hogy nem ért oda, küldjék már el még egyszer. Május elején megint bement, kiderült, hogy még nem küldték el. Megsürgette. Következő héten megint beküldtem, hogy adják már ide azt a nyüves papírt, majd mi elküldjük. Mondták, már elküldték, de mivel Apa lelkére kötöttem, hogy papír nélkül haza ne jöjjön, kikönyörögte, hogy adjanak egy másolatot arról amit elküldtek, hogy ha nem ér oda megint, legyen már valamink. Kaptunk másolatot, (postán, mert az ablaknál ülő ügyintéző nem tudott adni, csak az aki valahol a háttérben dolgozik) Apa beszkennelte, elküldtük emilben, ott a rendőrös TB-s csaj kitöltötte, visszafaxolta. Ez volt múlt héten. Apa csütörtökön érdeklődött, hogy megkapták-e a faxot, mondták igen, majd jövőhéten veszik elő megint az ügyet. Apa megint megsürgette, mondta, hogy mi megyünk haza, húzzanak bele. Ma megint megkérdezte, azt mondták, hogy pénteken kiszámolták, holnap utalják kb. egy évre visszamenőleg.
Sity-suty.

Mostmár Apa is megtanulta talán, hogy ezeket a hivatalokat látogatni kell, hogy intéződjön az ember ügye. Soha nem szóltak volna, hogy az a bajuk, hogy nem kapnak Magyarországról választ.
Ági mesélte, hogy ő is nem rég kapta meg egy évre visszamenőleg a családi pótlékot, mert mindig volt valami adat, amit hiányoltak, de sose szóltak. Úgyhogy a végén minden hétfőn a KELÁban kezdett, hogy megkérdezze, hogy mi hiányzik még, miért nem halad az ügy.
Különben rendesek, segítőkészek, csak nem szólnak, hogy hol akadtak el.
Majd legközelebb mi is okosabbak leszünk. Egy kitöltött E411-el indulunk el otthonról.

Nincsenek megjegyzések: